Thevinyl är en av de ledande inom tillverkning av PVC-compounds i Norden. Vi har ett omfattande standardsortiment med compounds för alla tänkbara tillämpningar.

Thevinyl är privatägt, startades 1971 och ägs idag av Jens Priess. Med säljrepresentanter i både Danmark och Finland har vi möjlighet att ge nära personlig service och rådgivning om rätt produkter. Thevinyls styrka är att kunna skräddarsy compounds efter kundens önskemål. Våra ledord är kvalitet, flexibilitet och smidighet. Vi är en liten organisation med korta kommunikationsvägar. 1996 startade Thevinyl försäljning till Polen. 1998 byggde man en egen fabrik, Alfa PVC. Denna produktionsanläggning var till en början huvudsakligen ägd av Thevinyl. Anläggningen i Polen blev såld till Benvic i slutet av 2018.

Vi lovar

Vi följer noga med i branschens tekniska utveckling och kan alltid erbjuda lösningar med bästa möjliga teknik. Vi är väl förtrogna med alla aspekter när det gäller tillverkning och försäljning av PVC-compounds. Vi gör alltid vårt yttersta för att leverera compounds av högsta kvalitet, i rätt kvantitet och vid rätt tidpunkt.

Grundfakta

Thevinyl AB omsatte 2022 ca 138 miljoner SEK och har idag 14 anställda. Vår aktuella produktion är ca 7 000 ton compound till huvudsakligen den svenska, finska, engelska och danska marknaden. Produktionen består av ca 60% mjuk och 40% styv compound.